De Protestantse Kerk in Nederland uit stevige kritiek op het afschaffen van de bed-bad-broodregeling door asielminister Marjolein Faber. Deze regeling zorgt er nu nog voor dat ook afgewezen asielzoekers toegang hebben tot basisvoorzieningen zoals onderdak, voedsel, en kleding. Volgens de kerk is het afschaffen van deze regeling een stap achteruit in het beschermen van de meest kwetsbare mensen in de samenleving.
René de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk, spreekt zijn zorgen uit over de morele gevolgen van deze maatregel. Hij vindt dat de overheid, die er zou moeten zijn om de zwakken te beschermen, nu juist deze kwetsbare groep laat vallen. Volgens hem zorgt het afschaffen van deze minimale hulp ervoor dat de menselijkheid in de samenleving wordt aangetast.
Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie, benadrukt dat de kerk altijd zal blijven helpen, ongeacht de beslissingen van de overheid. Hij ziet dat de rol van de kerk steeds groter wordt, omdat de overheid zich steeds meer terugtrekt. De Groot gelooft dat nabijheid en persoonlijke aandacht meer impact hebben dan grote beleidsveranderingen. De kerk blijft zich inzetten om mensen te zien als individuen die zorg en aandacht verdienen, vooral in tijden van nood.