Maarten Brakema overleden

Maarten Brakema (55) was meer dan vijf jaar lang bestuurslid van Straatnieuws en een zeer gewaardeerde sparringpartner van de redactie. Hij overleed kort voor het ter perse gaan van het nieuwe nummer aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

We wensen al zijn naasten heel veel sterkte toe.

Hoofdredacteur Theo Paijmans: “Hij was een fijn en enorm kundige persoon, je kon op redactioneel vlak ook enorm goed met hem schakelen. Hij was een verrijking voor de organisatie. Zijn expertise, inzet en warme persoonlijkheid zullen zeker gemist worden. Dat is nu al het geval, niet alleen bij bestuur en redactie, ook bij oud-medewerkers van Straatnieuws Den Haag.”

Bestuurslid Marieke Bolle: “Hij was een journalist in hart en nieren, en, en dat is niet iedere journalist gegeven, een betrouwbaar bestuurder, in dit geval van Straatnieuws. Bovenal was Maarten mijn maatje met wie ik over ieder idee, plan, loopbaanswitch, of gewoon voor de gezelligheid over de laatste rel of roddel altijd een tussen ons tweeën spreekwoordelijk geworden dubbele espresso ging drinken.
Dat leidde steevast tot veel plezier en eenstemmigheid en vaak tot een heldere marsroute. In al die rollen mis ik Maarten nu al.”